Ånderummet


At tage en dyb indånding

At trække vejret frit

At drage et lettelsens suk

At puste ud

At holde vejret af spænding

Jeg er sikker på, at hver sætning ovenfor giver dig billeder på nethinden, og måske også kropslige erindringer fra situationer hvor du har oplevet at din vejrtrækning er blevet påvirket eller har reageret på hændelser i dit liv.

Hvor du har åndet lettet op når en bekymring eller fare er passeret, eller du har taget et velfortjent pusterum efter en krævende opgave.

Så vores sprog er rigt, også når det gælder henvisninger til åndedrættet og dettes sammenhæng med vores sindstilstand og følelsesliv.

Sammenhæng.

Ja, for ligesom en situation kan få os til at blive forpustet eller få åndenød, kan vi også vende eller måske endda forebygge en fastlåst eller opkørt tilstand ved hjælp af bevidst brug af vejrtrækningen. Det går begge veje.

Og der er mere…

Er du udkørt kl. 3? Bliver du drænet af samvær eller aktiviteter? Har du ind imellem en lang og krævede dag, hvor du skal bruge ekstra energi? Er du nærmest overspændt og ligger som en flitsbue med hjertebanken når du rammer puden ved sengetid?

Hvad nu hvis

du kunne fylde batterierne

på forhånd?!

Hvad nu hvis

du kunne aflade for høj spænding

og afspænde krop og sind?

Så du i stedet for at blive træt og drænet kunne snuppe en powerbank du kunne tære på i løbet af dagen? Eller du i stedet for at ligge uroligt og sove dårligt kunne få ”lagt hårene ned” og landet din dag?

Være på forkant.

Agere i stedet for at reagere. Tage styrepinden og ansvaret for din egen kraft og energi.

Menneskekroppen får op mod 80 % af sin energi fra åndedrættet – 80%!! Og den udskiller 70% af sine affaldsstoffer gennem vejrtrækningen. Så hvor effektivt du trækker vejret betyder noget. Meget faktisk.

For dit velvære, energiniveau og graden af affaldsstoffer og inflammation i kroppen.

Og der er mere….

Meget mere

på vej…

 

Nysgerrig?

Skeptisk – men alligevel nysgerrig?

Hvad så med at prøve det af?


Skovretreat - Ånderum 21.-22. august 2021

Workshops med og om åndedrætspraksis som hverdagsressource. 

Bålmad og overnatning i shelter.

Hygge og nærvær i skovkanten.

Skal du med? Læs mere her

Guidede åndedrætsøvelser


Eller prøv nogle at de simple men meget effektive praksisser jeg har indspillet på lydfiler her - helt gratis (donationer velkomne selvfølgelig!)