100 tulipaner


På vinterens første dag plantede jeg 100 tulipanløg


Jorden var tung, mørk og kold, og nu hvor jeg tænker tilbage var luften ligeså! Duften kraftig af våd muld. Regnorme og biller kom til syne (undskyld forstyrrelsen), og de blev dækket til igen, forhåbentlig uden at komme til skade.


100 løg i en kasse

Tynde kastaniebrune skaller om glatte, blanke elfenbensfarvede løg, med små hvide tråde som rødder og en lille spire i toppen.

Små beholdere af potentiale blev jævnt fordelt i min have. Hver eneste med en opsamlet viden fra tidligere års tulipanliv, opsparet, koncentreret livskraft i dvale.

Metaforerne stod i kø! Her kommer nogle af dem i vilkårlig rækkefølge:


Et tulipanløg i min hånd

Vinter; tiden hvor alting vender tilbage til jorden, kraften er i det usynlige, det skjulte. Kraften er i det stille og hvilende. Kraften er en rumlen i dybet, en slags centrifuge over sæsonens indtryk og aftryk. Som nu renser og bundfælder sig til indsigter og længsler. Samler sig og gror nye rødder der rækker NED NED NED.


Et tulipanløg i min hånd

Hvori finder jeg næringen, læringen og mulighederne i det som dette år har bragt mig?


Et tulipanløg i min hånd

Hvor i mit liv er der brug for dybere rødder? Hvor er det f.eks frygten og utrygheden der afgør mine handlinger – og dermed begrænser mit udsyn og dræner min passion?


Et tulipanløg i min hånd

Om nogle måneder står en strålende, vital og livskraftig blomst på dette sted. Hvordan ser jeg ud når jeg stråler? Når min livskraft og vitalitet flyder frit?


Et tulipanløg i min hånd

Hvad skjuler sig i mørket, gemmer sig i krogene – som vinteren inviterer mig til at rydde op i? Du husker måske fra SHREK: ”Trolde er som løg – de har mange lag”. Hvilke lag skal jeg smide eller integrere denne vinter?


Et tulipanløg i min hånd

Jeg lover at lytte


Et tulipanløg i min hånd

Jeg lover at lytte ned i kroppens langsomme væsen. Tålmodigt. Vågent.


Et tulipanløg i min hånd

Jeg tør godt! Det som er i kroppen, er det levede livs aftryk, og selvom nogle gør ondt og øjnene regner er der frugtbar spagnum i modet til at byde alle dele af mig velkommen (tilbage).


Et tulipanløg i min hånd

Fra løget rejser en spire sig op gennem jorden, nærmest synkront med at foråret inviterer kraften til igen at løfte sig.

En dag brydes jordens overflade og planten REJSER SIG. Fra sine rødder, næret af den opsparede kraft og vitalitet i løget folder den smukkeste og klareste blomst sig ud.

 

Et tulipanløg i min hånd

Jeg vil rejse mig efter vinteren med en stærkere relation til og ansvarlighed for min kraft og passion. Jeg vil rejse mig med stærkere rødder og en opmærksomhed på hvor næringen kommer fra.


Har du læst så langt? Godt klaret! Nu er det din tur.


Forestil dig et tulipanløg i din hånd – denne lille men kraftfulde container af energi, vitalitet og potentiale.


Se på rødderne – og mærk dine egne.

Hvor kan du af og til miste forbindelsen – blive rystet af f.eks. frygt, usikkerhed, bekymring…..? Hvor skal rødderne forstærkes eller fornyes for at understøtte dine drømme?


Mærk løgets form i hånden.

Hvad har du med dig af erfaringer og visdom? Lad dig ikke narre af indpakningen – se gennem lagene!! Tag dig tid.


Se eller fornem spiren i toppen af løget, og forestil dig den flotteste tulipan i blomst.

Se så dig selv når du blomstrer. Når du er den version af dig som du kan stå ved og være stolt af. Se dig selv rejse dig endnu stærkere, jordbunden og mere vital. Alt det du har lært for at komme hertil, lad det få lov at skinne og være til rådighed. For din egen navigering i livet og til gavn for det som er større end dig.


En tulipan der står der i det smukke, lysegrønne forår tiltrækker altid mit blik: Jeg beundrer dens klarhed og kraft, den får mig til at smile og glæden og håbet til at boble.

Det samme egentlig når jeg møder menneskelige tulipaner, der tør stå stærkt fra deres rødder og skinne.


Og så ligger de der i jorden og venter

Nu, ugen efter er frosten kommet, luften har bid og himlen er klar. Jeg hygger mig med at se for mig: Jorden der har pakket sig fugtigt og på samme tid tungt og blødt rundt om løgets form, rødderne der som tentakler leder efter ”vejgreb” og begynder at gro ned, ned, ned. Spiren der afventer. Lurer på det rette øjeblik til at starte sin rejse opad.


Og jeg hygger mig ved at vide at det heldigvis varer noget endnu. Der er tid nok. Hele vinteren ligger foran mig. Der er tid nok til langsomhed, eftertænksomhed og rod-groning!

Tid nok til grundigt at fordøje, bearbejde og nedbryde fortiden til frugtbare byggesten til fremtiden.


Serviceinfo: I den spirituelle verden siger man bl.a. om tulipanen at den repræsenterer ”Perfekt og dyb kærlighed”, symboliserer spirituel indsigt, visdom, vitalitet og kærlighed.